G-KARATE VLAANDEREN

I-KARATE GLOBAL BELGIUM


©2021 G-Karate Vlaanderen - Gebruiksvoorwaarden

Zondag 3 april werd in Boedapest, het nationaal karatekampioenschap georganiseerd. Aangezien we een goede samenwerking met Hongarije hebben opgebouwd in het G-karate gebeuren werden we dan ook gevraagd om mee te participeren aan deze wedstrijd. Voor de Hongaarse karate federatie was dit de eerste keer om het G-karate te integreren.

Er werd ons “carte blanche “ gegeven om deze organisatie mee op poten te zetten.

In samenwerking met Attila Halazs (G-trainer in Boedapest) reisden we met 28 personen (G-karateka’s buddy’s en begeleiders) af naar Boedapest . De dag voor de wedstrijd werd er een

G-training georganiseerd door Attila om iedereen goed voor te bereiden maar ook om onze G-karateka’s in de juiste categorieën in te delen.

’s Morgens werden de scheidsrechters gebriefd door Eric Bortels en om 16u kregen we een tatami toegewezen om onze wedstrijd te doen. 35 G karateka’s schreven in waarvan 9 Belgen en 3 jongeren van karateclub Gonosen die als buddy fungeerden bij de rollers.

De wedstrijd verliep vlekkeloos en onze G-karateka’s konden naar huis gaan met een mooi aandenken. Voor onze G-karateka’s super geslaagd dus, maar ook voor onze G-trainers. Een welgemeende dank ook aan alle begeleiders en buddy’s en natuurlijk ook Attila Halasz van G-karate Hongarije en het organiserende land en hun federatie. Deze wedstrijd werd gekoppeld aan sport, ontspanning en cultuur. Een wederzijdse integratie die zowel voor de reguliere als de G-karateka super geslaagd was. Toch weer een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is binnen karate en zeker de moeite om deze uitdaging volgende keer weer aan te gaan. We weerhouden jullie zeker niet om in ons G-project te stappen als trainer, buddy of begeleider. Het koppelen van sport en ontspanning en cultuur is nog altijd een zeer belangrijke troef binnen onze club GO NOSEN vzw en G-karate vzw.

De volgende uitdaging bied zich weer aan, een G-wedstrijd te Straatsburg op 23 april.

NATIONAAL KARATE KAMPIOENSCHAP HONGARIJE