G-KARATE VLAANDEREN

I-KARATE GLOBAL BELGIUM


©2021 G-Karate Vlaanderen - Gebruiksvoorwaarden

EUsportlink

Zondag 3 april werd in Bydgoczsz, Polen de “Wereld kampioenschappen Shotokan karate” georganiseerd. Er was tevens ook een wedstrijd voor karatekas met een beperking. Er werd zowel bij de kinderen als bij de volwassenen gestreden voor de eerste plaats en dit in verscheidene categorieën. Ons Belgisch team nam deel met 3 kandidaten:

Van Geyt Frank en Stijn Van Den Bergh (Antwerpen – Niji Yama dojo ) en Sybe Snyders ( Limburg – G-karate Limburg) . Er deden 1500 deelnemers mee aan dit wereldkampioenschap waarvan 40 g-karatekas. Shihan Koen Spitaels van G-karate Vlaanderen, de coach van dienst, geeft aan dat onze deelnemers geweldig gefocust waren en allemaalgingen voor de eerste plaats. De fonkelingen en het geluk in de ogen van onze 3 deelnemers spraken voor zich toen ze de uitslag te horen kregen:

Goud en wereldkampioen: voor Frank Van Geyt bij de Volwassenen.

Goud en wereldkampioen: voor Sybe Snijders bij de Kinderen.

Zilver en vice wereldkampioen: voor Stijn Van den Bergh bij de volwassenen.


Dit resultaat is het gevolg van een intense training en het feit dat de G-karate in België enorm in de lift zit. We geven ondertussen les in een 15-tal Buso scholen en voorzieningen en eigen dojo’s met ongeveer 350 gemotiveerde leerlingen in alle vormen en categorieën van beperkingen.

 

De G-karatekas laten maar al te graag zien wat ze kunnen en dat hebben ze ook gedaan. Het feit dat deze G-karatekas ergens bijhoren en kunnen toeleven naar geplande doelen geeft hen vleugels. Karate bied hen een aantal wapens die hen sterker maakt, hen zelfvertrouwen geeft en ervoor zorgt dat ze hun handicap beter kunnen dragen. Deze wedstrijd is tevens een goede voorbereiding daar we op 28 mei 2016 hier in België, Antwerpen voor de eerste maal in de geschiedenis het de World Cup voor G-karate organiseren en dit voor alle stijlen en organisaties die karate rijk is. We verwachten 200 deelnemers uit meer dan 15 landen dus het wordt het grootste G-karate event ever! De wereld kijkt met grote verwondering naar wat er in België aan het gebeuren is, omdat wij in deze pioniers zijn. Het uiteindelijk doel in de toekomst is om G-karate te introduceren op de Paralympics. We hebben daaromtrent al heel wat werk verricht en op ons wereldkampioenschap zullen we verscheidene afgevaardigden hebben van de Paralympisch die te gast zijn omdat ze in ons systeem geloven.

Karate is niet direct de sport waaraan je zou denken als het over G-sport gaat maar de wedstrijden en alle blije gezichten laten zien dat dit een schot in de roos is. Het laat niemand onberoerd en het doet alle harten sneller slaan. De Provincies steunen dit project ten volle en steken onze g-karatekas een hart onder de riem.

Wereldkampioenschap Shotokan Karate Poland